Här hittar du info om olika klubbar i Finno

Klubbverksamhet ordnas i olika former vid Finno skola. Främst handlar det om:

• Morgonklubbar för årskurs 1 och 2 för de barn som har behov av att komma till skolan i god tid före 09
  • Eftermiddagsklubbar i huvudsak för åk 3 och uppåt, dvs för de barn som inte har Eftis-plats

Klubbarna ordnas både av skolans personal (morgonklubbar) och utomstående föreningar och personer (Arbis, Magiska hatten, EsTT mm).

Klubbschema 2019-2020

För tillfället ser klubbschemat ut enligt följande. Skolan och arrangörerna förbehåller sig rätten till ändringar.

De gröna fälten indikerar eftis-tiden, så där ca/gurka

Tilläggsinfo om klubbarna

Morgonklubbar för åk 1-2 ordnas av skolans personal, vilket vi är mycket tacksamma för! Klubbarna är avsedda för familjer där barnen vill eller måste anlända till skolan redan kl 08. Morgonklubb ordnas Må, Ons och Fre och klubben är kostnadsfri och kräver heller ingen anmälan. På tisdag kan man delta i WAU-klubben (se nedan) och på torsdag börjar alla i åk 1-2 redan 08 så ingen klubb behövs då.

Matematik klubb Ti och On. Skolans lärare Cami ordnar matte-klubb på morgnarna. Mer info inom kort.

WAU-klubben på Ti 08-08.50 för åk 1-2. Tisdags morgnar ordnas morgonverksamheten av Espoon Teline Taiturit (tidigare WAU ry). Klubben är kostnadsfri, men kräver anmälan som kan göras direkt till EsTT. För mer information http://www.espoontelinetaiturit.fi/wau-kerhot-2019-2020/

WAU-klubben på On 14.15-15 för åk 3-5. Onsdag eftermiddag arrangera EsTT en WAU-klubb för åk 3-5. Klubben är kostnadsfri, men kräver anmälan som kan göras direkt till EsTT. För mer information http://www.espoontelinetaiturit.fi/wau-kerhot-2019-2020/

Stora Kören för åk 4-9 övar Må 8.05-8.50. Kören kräver anmälan och med tanke på det program som kören har (bl.a. uppvisningar på skolans fester), är det förväntat att ifall man är anmäld till Kören så är man även på plats för övningarna hela året. Kören är kostnadsfri.

Lilla Kören för åk 1-3 övar Fr 8.05-8.50. Kören kräver anmälan och med tanke på det program som kören har (bl.a. uppvisningar på skolans fester), är det förväntat att ifall man är anmäld till Kören så är man även på plats för övningarna hela året. Kören är kostnadsfri.

Arbis pysselklubb på tisdag 13.30-15.00 för åk 1-2. Vi pysslar med tant Lotta på eftermiddagen i återvinningsanda. Vi klipper, limmar, modellerar och ritar och lär oss på samma gång prata lite engelska. Kursen är avsedd för åk 1-2 och har en liten kostnad. Kurs-anmälan via Arbis Ilmonet-system https://ilmonet.fi/#sv/code=EA190337

Eftis för åk 1-2 är i gång från skoldagens slut fram till 17.00. Till eftis anmäler man sitt barn i samband med att man anmäler sitt barn till skolan på åk 1 och de som går på åk 1 får skild info från staden inför åk 2. Det går bra att även fråga den ansvariga eftisledaren Hilkka Hytönen om man har frågor.

Magiska Hattens Teaterklubb för åk 2-4 på torsdag 15-16.30

Du som är intresserad av teater, kom med i FINNOS TEATERKLUBB. Du övar din förmåga att uppträda, uttrycka dig själv samt att samarbeta med andra barn. Ingen tidigare erfarenhet krävs, endast intresse och gott humör! Kom med och ha roligt under ledning av dramapedagog Nina Tikkanen.

Teaterklubb åk 2-4 (24x90 min) Höst- och vårtermin. Start torsdag 05.09.2019

Tidpunkt: Torsdagar kl 15:00-16:30 (paus under höstlovsveckan)

Ledare: Dramapedagog Nina Tikkanen

Anmälning: MagiskaHatten.fi

Antal deltagare Min 10/ Max 14

Deltagaravgift: 100€ för hela läsåret (Statsunderstödd klubb)

Magiska Hattens Pysselklubb för åk 3-4 på fredagar 12.00-13.00

PYSSELKLUBBEN är för dig som är intresserad av att tillverka t.ex. enkla smycken av olika material, badbomber, nyckelringar, dockskåpsprylar, kylskåpsmagneter, inbjudningskort, slime, små broschyrer, spel…

Pysselklubb åk 3-4 (10x60min) Hösttermin. Start fre 13.09.2019

Tidpunkt: Fredagar kl 12-13 (paus vecka 42 och 43)

Ledare: Ulrika Owusu/Nina Wilenius

Anmälning: MagiskaHatten.fi

Antal deltagare Min 8/ Max 10

Deltagaravgift: 65€ (liten materialavgift ingår)

Magiska Hattens Filmklubb för åk 3-5 på fredagar 12.00-13.00
Är du intresserad av film? Då ska du komma med i FINNO FILMKLUBB. Rafaela von Frenckell (Filmklanen) leder deltagarna igenom skojiga videoövningar, de fantasifullaste planeringsidéer, filmningen med skådespelararbete och slutligen redigeringen. Det blir en festlig film och effekter är tillåtna. Ingen erfarenhet behövs och man kan också vara med utan att bli filmad!

FINNO Filmklubb  ÅK 3-5 (12x60 min) Start fredag 13.09.2019

Tidpunkt: Fredagar kl 12-13 (paus under höstlovsveckan)

Ledare: Rafaela von Frenckell/Filmklanen

Anmälning: MagiskaHatten.fi