Årskurs 3 - Café

Klasserna 3a och 3b sköter om Cafét på Basaren. Normalt har det delas upp såhär:

  • 3a fixar våfflorna
  • 3b fixar sött&salt caféet
  • Båda klasserna sköter om sin försäljning
  • Båda klasserna sköter om att fixa sina varor (dvs spons från butiker)
  • Alla klasser deltar i att fixa fram Lotterivinster

Lotteriet är enligt våra undersökningar bland de programmen som barnen tycker bäst om - speciellt gäller det de elever som får sälja lotter! Lotteriet är också en betydande del av basarens ekonomi och för att få in tillräckligt antal vinster till lotteriet ber vi att alla skolans föräldrar ställer upp med att samla in vinster. Vinsterna till lotteriet bör vara hela, rena och som regel nya och oanvända - antikviteter av större värde tas även emot med tacksamhet! Lotterivinsterna kan lämnas redan nu till lärarna i respektive klass.

Dokument

Viktiga dokument och nakkilista botten finns här:

Exempel på hur man kan få spons:

Detta funkade fint 2017. Jag ringde upp K-Supermarket i Merituuli (029 3700785) och frågade om vi kunde få understöd till Basaren. Det gick ju så myki bra och de bad att få en lista på vad vi önskar, senast en vecka före basaren. Upphämtning av grejs skedde fredagen före basaren, ca 17-tiden och jag förde grejerna direkt till skolan.

S-Market lär också ställa sig positivt till dylika förfrågningar. Lidl däremot behandlar alla dylika förfrågningar via huvudkontoret. Det är nog bara att ta luren i handen och presentera sig vackert så går det bra :)

- Henrik Ramm-Schmidt, 0400269199

Program